Պինգվիններն ապրում են միայն Հյուսիսային կիսագնդում:Նրանք ապրում են Անտարկտիդայում,Խաղաղ և Ատլանդյան օվկիանոսների հարավային կղզիներում:Շատ պինգվիններ ձվադրում են ամռանը` ուղղակի գետնին:

Կայսերական պինգվինները ձվադրում են ձմռանը` սառույցի վրա:Ապրիլ ամսին նրանք ճանապարհորդում են 100կմ. դեպի իրենց ավանդական բուն դնելու վայրերը և այնտեղ էլ զուգավորվում:Այնուհետև,էգերը վերադառնում են ծով,իսկ որձերը մնում են ձագ հանելու(զարմանալի է,բայց` փաստ):Կայսերական պինգվինները ամենախոշորներն են և կարող են լինել մինչև 1,2մ. հասակով:

Պինգվինները սուզվում են մինչև 260 մ. խորություն և մնում ջրում 18 րոպե:Նրանք չեն կարողանում թռչել,սակայն մեծ արագությամբ լողալիս կարող են ջրից դուրս նետվել և նորից ետ ընկնել:

от orakarg

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

ArmenianEnglishFrenchRussian